Skip to main content
search

Pučko otvoreno učilište Čakovec ponosno predstavlja novo izdanje u nakladi POU Čakovec u suradnji s Međimurskom županijom. Pripremiti fino jelo i otkriti radost kuhanja svim će čitateljima biti lakše uz knjigu “Osnove vještine kuhanja”, koju su njezina autorica Anica Naranča i suautor Krunoslav Tilošanec predstavili na svečanom događanju u ponedjeljak, 22. travnja 2024. godine u zgradi Scheier u Čakovcu, u sklopu Dana Međimurske županije.

Knjiga “Osnove vještine kuhanja” namijenjena je svima, od početnika koji se spremaju za svoje prve kulinarske korake pa do onih koji su već majstori/majstorice kuhinje i žele proširiti svoje kulinarske sposobnosti. Knjiga sadrži teorijski te praktični dio s receptima od predjela, preko glavnih jela do deserata, s prikladnim fotografijama autora koje su autori prikupili tijekom svog dugogodišnjeg rada. Poseban doprinos autora je uključivanje lokalnih sastojaka i namirnica u recepte poput domaćeg bučinog ulja, domaćeg kravljeg sira i sličnoga te pisanje na način primjeren osobama s posebnim obrazovnim potrebama.

Program predstavljanja knjige moderirala je Željka Ivančok Varga, ujedno i lektorica knjige, a više o knjizi rekli su sami autori, uz podršku poznatog hrvatskog chefa Tomislava Špičeka koji je naglasio da je ova knjiga jednostavna, čitljiva te razumljiva i amaterima i profesionalcima. Gospodin Špiček je za kraj poručio autorima da i dalje rade ovakve priručnike te kako su Hrvatskoj iznimno bitni ovakvi profesori koji znaju pripremiti učenike za profesionalnu kuhinju. Gospodin Špiček će najesen održati seriju radionica na Pučkom otvorenom učilištu Čakovec, tako da pratite mrežne stranice i društvene stranice Učilišta za više informacija!

Ravnatelj POU Čakovec Mario Zamuda rekao je kako se današnja mladež sve više bavi modernim tehnologijama, a sve manje praktičnim znanjima te mu je zbog toga posebno drago da POU Čakovec izdaje ovaj priručnik o kuhanju, namijenjen svima koji žele naučiti ili usavršiti kuhanje. Gospodin Zamuda ujedno je pozvao sve zainteresirane da nikad nije prekasno za početak njihovog kulinarskog putovanja te da istraže obrazovnu ponudu Pučkog otvorenog učilišta Čakovec jer određene obrazovne programe poput pripreme jednostavnih slatkih jela mogu upisati potpuno besplatno putem mjere HZZ vaučera.

Predstavljanju knjige prisustvovala je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, koja je istaknula kako vjeruje da ova knjiga neće biti jedina te zaželjela autorima da ustraju u svom trudu, radu i entuzijazmu jer pisanje ovakve knjige zahtijeva puno truda i odricanja. Na odličnom radu autorima je u ime Međimurske županije čestitao i župan Matija Posavec, naglasivši kako je ovo nešto što ostaje u nasljeđu svima nama, a najviše našem obrazovanju za koje se trudimo da bude vrhunsko, što dokazuje i sjajan rad POU Čakovec i njihove suradnice Anice Naranče.

Glazbenim nastupima predstavljanje knjige su uljepšali pjevač Filip Hozjak i klavirist Zvonimir Glibušić, a nakon službenog dijela druženje se nastavilo uz primjerenu zakusku.

Foto/tekst: POU Čakovec i medjimurski.hr

Close Menu
Kontaktirajte nas