Skip to main content
search

Besplatan upis putem HZZ vaučera!

Besplatan upis putem HZZ vaučera!

Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja povrća

Trajanje programa: 150 nastavnih sati

  • vođeni proces učenja i poučavanja: 35
  • učenje temeljeno na radu: 100
  • samostalna aktivnost polaznika: 15

Uvjet za upis: završena osnovna škola, navršenih 18 godina, liječnička svjedodžba medicine rada

Cijena programa: 1.351,25 EUR / 10.181,00 HRK

Maksimalni iznos HZZ vaučera: 1.351,25 EUR / 10.181,00 HRK
(vaučer u potpunosti pokriva troškove programa)

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK

Kompetencije koje se programom stječu:

  • Provesti proces osnovne obrade tla na proizvodnim površinama
  • Izvršiti tehnološki proces sjetve i/ili sadnje poljoprivrednih kultura
  • Provesti mjere njege u biljnoj proizvodnji na konvencionalan i ekološki način
  • Provesti žetvu i/ili berbu poljoprivrednih kultura
  • Koristiti vrtni i ručni alat poštujući mjere zaštite pri radu
  • Voditi radni proces prema propisanim standardima i normativima
  • Provoditi uzgojne mjere i zahvate na biljnim kulturama
Naziv modula učenja Popis skupova ishoda učenja Nastavne cjeline / teme
1. Planiranje ekološkog povrtnjaka Planiranje i priprema ekološkog povrtnjaka

Agroekološki uvjeti za proizvodnju povrća

Sigurnost na radu u poljoprivredi  i zaštita zdravlja i okoliša

Osnovna i dopunska obrada tla za ekološki uzgoj povrća

Povrtne kulture

2. Osnovni proces ekološke proizvodnje povrća Ekološki uzgoj povrća

Osnovna obilježja povrćarskih kultura

Priprema tla za ekološki uzgoj povrćarskih kultura

Plodored povrćarskih kultura

Osnovni tehnološki postupci sjetve i sadnje u ekološkom povrtnjaku

Gnojidba za ekološki uzgoj povrća

Njega povrća i planiranje berbe ekološki uzgojenog povrća

Procjena kvalitete ekološki uzgojenog povrća

Sjetva i sadnja povrća

Ekološki i konvencionalni način uzgoja povrća

Supstrati za sjetvu i sadnju odabranih povrtnih kultura

Priprema sjemena i presadnica povrtnih kultura

Osnovne tehnike sjetve, sadnje i uzgoja presadnica povrća

Njega i zaštita presadnica povrćarskih kultura

Ekološka zaštita povrća

Bolesti i štetnici povrćarskih kultura

Osnovne preventivne mjere zaštite povrćarskih kultura

Ekološki prihvatljivi pripravci za zaštitu povrćarskih kultura

Primjena osnovnih mjera zaštite povrćarskih kultura u skladu s ekološkim principima

Berba povrća

Određivanje tehnološke zrelosti povrća

Klasifikacija povrća prema zadanim standardima

Načini berbe povrća

Odabir odgovarajuće ambalaže s obzirom na povrćarsku kulturu i ekološke standarde

Procjena uroda povrća

Nakon uspješno završenog programa obrazovanja stečena kvalifikacija upisuje se u e-radnu knjižicu.

Close Menu
Kontaktirajte nas