Skip to main content
search

Besplatan upis putem HZZ vaučera!

Besplatan upis putem HZZ vaučera!

Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije priprema jednostavnih slatkih jela

Trajanje programa: 225 nastavnih sati

  • vođeni proces učenja i poučavanja: 55
  • učenje temeljeno na radu: 118
  • samostalna aktivnost polaznika: 52

Uvjet za upis: završena osnovna škola, važeća sanitarna iskaznica, liječnička potvrda

Cijena programa: 582,65 EUR / 4.390,00 HRK

Maksimalni iznos HZZ vaučera: 582,65 EUR / 4.390,00 HRK
(vaučer u potpunosti pokriva troškove programa)

Fiksni tečaj konverzije 1 EUR = 7,53450 HRK

Kompetencije koje se programom stječu:

  • Odabrati sastojke za pripremu pojedinačnih slastica poštivajući recept i normative
  • Samostalno odabrati primjerene uređaje i pribor za rad i racionalno ih upotrebljavati
  • Pripremiti osnovna tijesta, slastičarske smjese i kreme
  • Primijeniti postupke pečenja, kuhanja, zagrijavanja, smrzavanja i druge toplinske obrade slastica
  • Kontrolirati kvalitetu izrađene slastice organoleptičkom kontrolom
  • Rezati i oblikovati slastice
  • Puniti i ukrasiti slastice
  • Servirati slasticu uvažavajući vrstu i namjenu slastice
  • Skladištiti namirnice obzirom na vrstu namirnice
  • Promicati gastronomsku kulturu i zdrav način ishrane
  • Održavati sigurno higijensko i pouzdano radno okruženje korištenjem adekvatnih postupaka održavanja osobne higijene i poštivanjem propisa o zaštiti na radu
Naziv modula učenja Popis skupova ishoda učenja Nastavne cjeline / teme
1. Priprema i izrada jednostavnih slatkih jela Osnove slastičarstva Pravci i trendovi u slastičarstvu

 

Slastičarski strojevi i alati

 

Slastičarske sirovine

 

Biskviti i tijesta

 

Kreme, glazure, nadjevi i umaci

 

Izrada jednostavnih slatkih jela

 

Prezentacija slastica

 

Hrvatska tradicionalna slatka jela

 

Oblikovanje, ukrašavanje i serviranje jednostavnih slastica Oblikovanje i ukrašavanje jednostavnih slastica

• Osnovne tehnike oblikovanja i ukrašavanja

• Alati i pribor za oblikovanje i ukrašavanje jednostavnih slastica

• Izrada jednostavnih dekoracija za slastice

• Oblikovanje pomoću različitih  kalupa i alata

 

Serviranje jednostavnih slastica

 

Posuđe i pribor za serviranje jednostavnih slastica

 

Organoleptička svojstva inovativnih slastica

 

Higijena u slastičarstvu Osnove higijene u slastičarstvu

• Vrste higijene

• Osobna higijena, rad, umor i odmor

 

Higijena rada

• Radni uvjeti i higijena rada

 

Higijena radnog prostora

• Sanitarni nadzor

 

Higijena hrane i prehrane

• Higijenska ispravnost namirnica hrane i pića

• Postupci čuvanja namirnica, hrane i pića

• Higijenski uvjeti skladištenja hrane i rukovanja hranom

Nakon uspješno završenog programa obrazovanja stečena kvalifikacija upisuje se u e-radnu knjižicu.

Close Menu
Kontaktirajte nas