Skip to main content

Besplatan upis putem HZZ vaučera!

Besplatan upis putem HZZ vaučera!

Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove ugostiteljskog posluživanja

Trajanje programa: 300 nastavnih sati

  • vođeni proces učenja i poučavanja: 115
  • učenje temeljeno na radu: 162
  • samostalna aktivnost polaznika: 23

Uvjet za upis: posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO (završena osnovna škola); važeća sanitarna iskaznica; liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova ugostiteljskog posluživanja

Cijena programa: 922,95 €

Maksimalni iznos HZZ vaučera: 922,95 € (vaučer u potpunosti pokriva troškove programa)

Za više informacija kontaktirajte nas na vauceri@pou-cakovec.hr ili na 040 / 395 – 236.

Kompetencije koje se programom stječu:

  • Primijeniti pravila rada na siguran način
  • Primijeniti pravila zaštite od požara
  • Primijeniti pravila zaštite okoliša
  • Primijeniti pravila prve pomoći
  • Zbrinuti otpadne materijale i dijelove prema pravilima struke i specifičnosti zanimanja
  • Primjenjivati načela HACCP sustava u poslovanju odjela hrane i pića
  • Obaviti pripremne radove u poslužnom odjelu prije početka dnevnog poslovanja
  • Poštivati organizaciju rada i organizacijsku strukturu na radnom mjestu
  • Poznavati osnovne načine posluživanja jela
  • Samostalno poslužiti jelo prema određenom načinu posluživanja
  • Samostalno dopremiti i poslužiti piće i napitak prema pravilima struke
Naziv modula učenja Popis skupova ishoda učenja Nastavne cjeline / teme
Osnove ugostiteljskog posluživanja Zaštita na radu

Izvori opasnosti na radnom mjestu

Osobna zaštitna sredstva

Pravila zaštite na radu

Opasnost od požara

 

Sanitarno higijenski uvjeti u ugostiteljstvu

Uloga i značaj zaštite na radu

Opasnosti na mjestu rada

Radna odjeća i obuća kuharskog osoblja

Zaštita radnog okoliša

Higijenski minimum u gostiteljstvu

 

Radne operacije u poslužnom odjelu ugostiteljskog objekta

Instrumenti ponude jela i pića

Vrste pića i napitaka u ugostiteljskom objektu

Oprema i inventar ugostiteljskog objekta

Posluživanje jela i pića – faze poslužnog procesa

Postave stolova

 

Osnove ugostiteljskog posluživanja

Vrste obroka

Sredstva ponude jela i pića

Poslužni sustavi u ugostiteljstvu

Pripremni i završni radovi

Pravila posluživanja

 

Nakon uspješno završenog programa obrazovanja stečena kvalifikacija upisuje se u e-radnu knjižicu.

Close Menu
Kontaktirajte nas