Skip to main content
search

Besplatan upis putem HZZ vaučera!

Besplatan upis putem HZZ vaučera!

Naziv programa: Program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije osnove obrade živežnih namirnica

Trajanje programa: 275 nastavnih sati

  • vođeni proces učenja i poučavanja: 95
  • učenje temeljeno na radu: 160
  • samostalna aktivnost polaznika: 20

Uvjet za upis: Posjedovanje prethodne kvalifikacije minimalno na razini 1 HKO (završena osnovna škola); važeća sanitarna iskaznica; liječničko uvjerenje medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova obrade živežnih namirnica

Cijena programa: 849,43 EUR

Maksimalni iznos HZZ vaučera: 849,43 EUR (vaučer u potpunosti pokriva troškove programa)

Za više informacija kontaktirajte nas na vauceri@pou-cakovec.hr ili na 040 / 395 – 236.

Kompetencije koje se programom stječu:

  • Pripremiti radno mjesto u skladu s potrebama radnog procesa uvažavajući higijenu u kuhinji
  • Osigurati provođenje higijenskih standarda kroz cjelokupni proizvodni i poslužni proces u kuhinji
  • Koristiti kuhinjsku opremu i uređaje na ispravan i siguran način
  • Provoditi zaštitu na radu u kuhinji
  • Pripremiti i odabrati potrebnu opremu, alat i strojeve te uređaje prema zahtjevima radnog procesa u ugostiteljskoj kuhinji
  • Primijeniti odgovarajuće tehnike i tehnologije rada prema namirnicama i jelu koje se izrađuje
  • Gotoviti jela odabirom pravilne termičke obrade prema zakonitostima struke
  • Racionalno koristiti namirnice i potrošni materijal
Naziv modula učenja Popis skupova ishoda učenja Nastavne cjeline / teme
Osnove obrade živežnih namirnica

 

Sanitarno higijenski uvjeti u ugostiteljstvu Uloga i značaj zaštite na radu

Opasnosti na mjestu rada

Radna odjeća i obuća kuharskog osoblja

Zaštita radnog okoliša

Higijenski minimum u ugostiteljstvu

 

Osnove obrade živežnih namirnica Organizacija rada u kuhinji

Podjela živežnih namirnica

Oprema, alat, strojevi i uređaji u ugostiteljskoj kuhinji

Tehnološki postupci prigotovljavanja živežnih namirnica

Mogući izvori opasnosti pri radu sa strojevima i termičkim uređajima

Prva pomoć

Racionalno korištenje namirnica

 

Nakon uspješno završenog programa obrazovanja stečena kvalifikacija upisuje se u e-radnu knjižicu.

Close Menu
Kontaktirajte nas