Edukacijski trening za predavače u sklopu projekta NEWS

Edukacijski trening za predavače u sklopu projekta NEWS

U sklopu projekta NEWS (New Education With Success) održan je Transnacionalni trening za edukaciju predavača u obrazovanju odraslih. Trening je održan na Pučkom otvorenom učilištu Čakovec, koje je bilo domaćin događanja. Ugostili smo partnere iz pet zemalja: Estonije, Slovačke, Litve, Njemačke i Španjolske. Ovo je prvi takav međunarodni trening
održan u Učilištu, na kojem je sudjelovalo 25 sudionika koji poučavaju u obrazovanju odraslih. Radionice su obuhvaćale opću metodologiju, jezični dio, informacijsku i komunikacijsku tehnologiju te medijsko obrazovanje. Partneri iz Estonije (Kuressare Gimnasium) i Litve (Vilnius Gabriele Petkevicaite-Bite Adult Education Center) održali su nam radionicu iz informacijskih i komunikacijskih tehnologija, dok su Slovaci sa Sveučilišta u Žilini predstavili opću metodologiju, Španjolci (Planeta Ciencias) medijsko obrazovanje, a naše zaposlenice Andrea Štefić i Marta Mikac su zajedno s partnerima iz Njemačke (Volkshochschule Krempe e.V.) govorili o gramatici i vokabularu u nastavi stranih jezika.

Posljednji dan izdvojili smo za partnerski sastanak na kojem smo dogovarali iduće korake projekta te Transnacionalni trening za iskusne predavače koji će se odviti u Estoniji u siječnju 2022. godine.