Skip to main content

U Pučkom otvorenom učilištu Čakovec je održana završna konferencija projekta Nova šansa za nas (NEC4US), financiranog putem natječaja Erasmus+ KA2 Strateških partnerstva u obrazovanju odraslih.

Projekt je započeo u listopadu 2019. godine i trajao 30 mjeseci. Tijekom tog vremena su zajedno s projektnim partnerima UZOR – Udruga za obrazovanje Roma Orehovica, Ljudska univerza Lendava, Zveza Preporod iz Slovenije te NGO Kham iz Delčeva i Open Civic University “Vanco Prke” iz Štipa u Sjevernoj Makedoniji aktivno radili na izradi plana i programa za motivacijske radionice za predavače u obrazovanju odraslih, plana i programa za motivacijske radionice za polaznike u obrazovanju odraslih te programa socijalne aktivacije u obrazovanju odraslih Roma. Završna konferencija bila je idealna prigoda za okupljanje svih projektnih partnera s ciljem predstavljanja javnosti rezultata napornog rada. Konferenciju je otvorio ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Čakovec, Mario Zamuda, pozdravljajući sve prisutne i govoreći o efektima provedenog projekta. Zatim je Svetlana Petrova u ime učilišta Vanco Prke Štip predstavila provođenju pilot programa socijalne aktivacije u Sjevernoj Makedoniji. Kratko predavanje održali su i partneri iz Slovenije, iz organizacija Ljudska univerza Lendava i Preporod; Rahela Hojnik Kelenc na temu Obrazovanja odraslih Roma u Sloveniji i pripreme novih programa te Darko Rudaš na temu Razvoj romske zajednice kroz projekte. Nadalje, među izlagačima su bili i predstavnici organizacije NGO Kham iz Delčeva, Romina Albulov i Zekir Abdulov. Romina je predstavila Pripremu, istraživanje i rezultate tijekom projekta NEC4US u Sjevernoj Makedoniji, dok je Zekir pružio Osvrt na obrazovanje odraslih Roma u Makedoniji. Dragan Ignac, iz udruge UZOR Orehovica je predstavio provedeno Istraživanje o obrazovanju Roma u romskoj naselju u Orehovici. Na kraju konferencije uslijedila su pitanja gostiju te osvrt od Roka Petje na nastajanje online platforme Murasmus+ koja služi za promociju dosadašnjih, ali i svih budućih partnerstva i projekata koje provode partneri s obje strane rijeke Mure, koja je jedna od poveznica zajedničke suradnje.

Zahvaljujemo svima na dolasku, a posebno predstavnicima partnerskih udruga kao i predstavnicima Međimurske županije, HZZ PU Čakovec , Centru za socjalnu skrb Čakovec te razvojne agencije Čakre te udruga.

Financirano sredstvima Europske unije. Iznesena mišljenja i stavovi odražavaju isključivo stav autora i ne moraju se podudarati sa stavovima Europske unije ili Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU). Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Close Menu
Kontaktirajte nas