Skip to main content

Nakon prošlogodišnje obnove sjevernog, ulaznog pročelja, obnova se ove godine nastavila i na ostatku građevine. Završetkom treće faze obnove, zgrada u kojoj danas djeluje Pučko otvoreno učilište Čakovec s istočne i južne strane dobila je novo lice.

Pročelje ove zgrade, izgrađene početkom 20. stoljeća, počelo se obnavljati prije dvije godine, kada su sredstvima Grada Čakovca, Ministarstva kulture i medija te Pučkog otvorenog učilišta Čakovec uređeni ulaz i restauratorski najzahtjevnija strana. Na njoj su u dvije godine, uz vanjski dio fasade i ograde, restaurirane štukature i kapiteli pilastra.

Zahvaljujući financijskoj sinergiji POU-a, Grada i Ministarstva, ove godine radovi su se nastavili, a u obnovu se uložilo 50.000,00 eura iz Gradskog proračuna, dodatnih 2.500,00 eura sredstava Pučkog otvorenog učilišta Čakovec te 6.636,14 eura iz Ministarstva kulture i medija. Ove i prošle godine ukupno je u ovu obnovu uloženo 175.339,62 eura, a nakon što bude završena, još jedna povijesna zgrada u čakovečkoj jezgri zasjat će starim sjajem. Nastavak radova planira se sljedeće godine prema financijskim mogućnostima.

Close Menu
Kontaktirajte nas