Skip to main content

Darujte poklon bon i/ili iskoristite vaučer za besplatno obrazovanje

Pučko otvoreno učilište Čakovec provodi zanimljive radionice dizajnirane da pokrenu vašu kreativnost i pruže vam priliku da naučite nove vještine u ugodnom i poticajnom okruženju. Bez obzira jeste li umjetnička duša željna izražavanja kroz boje i oblike ili tkaninu, željni stvaranja vlastitih keramičkih remek-djela, zagovornik samo prirodnih sastojaka u kozmetici ili ste zainteresirani za istraživanje tradicije izrade adventskih vijenaca, naše radionice nude nešto za svakoga. Uz stručne voditelje radionica, garantiramo vam bogatstvo znanja i zabave. Sada imate priliku zaroniti u svijet prirodne kozmetike, otkriti radost slikanja uz koktel, ili pak razviti svoje vještine u izradi tradicionalnih sezonskih dekoracija.

 

Radionica Paint ‘n’ sip (Srk&slik) održat će se 14.12. u 18 sati u Učilištu. Na radionici ćete u stručnom vodstvu mentora i učitelja ugostiteljskog posluživanja Gorana Žižeka naučiti pripremati koktel te imati priliku čuti predavanje o osnovama miješanja koktela. Potom slijedi kratko predavanje o tehnikama slikanja i upoznavanje sa slikarskim priborom pod vodstvom likovne i grafičke umjetnice, Ruse Trajkove. U opuštenoj atmosferi sami ćete naslikati sliku i moći otkriti umjetnika u sebi! Prethodno slikarsko iskustvo nije potrebno, a tijekom slikanja imat ćete stručno vodstvo. Po završetku radionice, sa sobom ćete ponijeti izrađenu sliku i skriptu o osnovama miješanja koktela s receptom za izradu koktela s radionice. Trajanje 3 sata, a cijena radionice je 30 eura (226,04 kn).

 

Izrada vlastitog remek-djela od gline

Otkrijte čaroliju oblikovanja gline i stvaranja vlastitih keramičkih remek-djela. Na radionici lončarstva imate priliku izraziti se kroz umjetnost i upoznati nove ljude. Inspirirajte se tradicijom i suvremenim pristupima lončarstvu. Radionica će se odvijati pod stručnim vodstvom Đurđice Horvat – lončarice koja je 2023. godine primila posebnu Povelju za nesebičan angažman i njegovanje tradicijskog lončarstva te promoviranje starog zanata. Tijekom radionice naučit ćete o osnovama oblikovanja gline i tehnikama lončarstva te ćete izraditi vlastiti unikatni keramički predmet koji ćete po završetku radionice ponijeti sa sobom. Radionica će se održati 28. 11. u 17 sati u POU Čakovec, a trajati će 3 sata. Cijena radionice je 30 eura (226,04 kn).

 

Izrada prirodne kozmetike

Sezona hladnog vremena je pred nama te ono često dovodi do ispucale i suhe kože usana i ruku. Komercijalna kozmetika uglavnom sadrži sastojke koje nisu srodni lipidima naše kože te nam stoga ne pružaju primjerenu njegu. Izradom vlastite prirodne aromakozmetike doprinosimo zdravijem načinu života sebe i svoje obitelji jer za razliku od komercijalne kozmetike, aromakozmetika lišena je svih kemijskih sastojaka štetnih za ljude, životinje i okoliš, a istovremeno nam pruža njegu i zaštitu kože kakvu želimo. Na našoj radionici naučiti ćete spravljati dva proizvoda neophodna u njezi kože tijekom zimskih mjeseci; winter zaštitni balzam za usne i winter hranjivu lanolinsku kremu za ruke. Naučiti ćete kako koristiti prirodne sastojke kao što su hladno prešana biljna ulja, voskovi, hidrolati, botanički definirana esencijalna / eterična ulja i otkriti tajnu spravljanja vlastite prirodne zimske kozmetike koja će vam osigurati njegu upravo onakvu kakva vam je potrebna. Nije vam potrebno prethodno znanje o biljnim ekstraktima i aromakozmetici. Sa ove radionice ponijeti ćete sa sobom svoje proizvode (kremu i balzam za usne). Radionica će se održati 16.11. u 17 sati pod stručnim vodstvom Ivane Stilinović, certificirane aromaterapeutkinje u POU Čakovec, trajat će 2 do 2 i pol sata, a cijena radionice je 30 eura (226,04 kn).

 

Izrada adventskih vjenčića

Ukoliko su vam dosadili stari adventski vijenci koje uvijek iznova vadite iz ladice ili jednostavno želite novi, drugačiji vijenac, pridružite nam se na kreativnoj radionici izrade adventskog vijenca od prirodnih materijala. Naučite izraditi adventski vijenac uz stručno vodstvo Ljiljane Škrobar, mag. ing. hortikulture i vlasnice obrta Hortikultura i floristika “Veronika”. Po završetku radionice sa sobom ćete ponijeti izrađeni adventski vjenčić. Radionica će se održati 15. 11. u 17 sati u POU Čakovec, trajati će 3 sata, a cijena radionice je 30 eura (226,04 kn).

 

Maštovita izrada božićnih patuljaka (gnomova)

Kako bi u svoje domove unijeli dašak vlastite kreative, pridružite nam se na radionici izrade gnomova od tkanine koja će vas povesti kroz čaroban svijet stvaranja malih, šarenih gnomova koji će osvojiti vaša srca. Ova radionica prilika je da naučite tehniku izrade unikatnih i šarmantnih figurica od tkanine. Radionicu će voditi Andreja Modrinjak, inženjerka odjevne tehnologije-konstruktorica koja će vas voditi korak po korak u procesu izrade. Naučit ćete upotrebljavati raznovrsne tkanine, flic, konce, perle i druge ukrasne materijale te ćete usvojiti razne savjete i trikove kako dodati dašak vlastite kreativnosti pri izradi unikatnih gnomova. Radionica će se održati 23.11. u 17:30 sati u POU Čakovec te će trajati 3 sata. Cijena radionice je 30 eura (226,04 kn).

 

Ukoliko želite razveseliti Vama drage osobe, možete im pokloniti jednu ili više od ponuđenih radionica na dar u obliku poklon bona.

 

ŠKOLA STRANIH JEZIKA

U sklopu škole stranih jezika nudimo jezične tečajeve za sve uzraste koje izvode naši iskusni predavači koristeći suvremene komunikativne metode poučavanja pri čemu je fokus na razvijanju govornih vještina i sposobnosti praktične primjene jezika. Nastava se odvija u manjim grupama polaznika, čime se osigurava individualizirani pristup svakom polazniku.

 

HRVATSKI ZA STRANCE ZA DOBIVANJE BORAVIŠTA

Posebno ističemo i naše tečajeve hrvatskog jezika za strance, namijenjene polaznicima koji žele ovladati hrvatskim jezikom i bolje se integrirati u društvo. Naši iskusni profesori hrvatskog jezika individualiziranim pristupom omogućit će stranim državljanima da savladaju jezične vještine i posebnosti hrvatskog jezika. Kroz razgovor, čitanje i pisanje polaznici će moći svladati jezične barijere i aktivno sudjelovati u svakodnevnom životu.

 

Besplatno usavršavanje stranih jezika u inozemstvu putem Erasmus + akreditacije

Po završetku jezičnih tečajeva za odrasle, organiziramo besplatno putovanje u zemlju govornog područja jezika koji se uči kako bi polaznici mogli komunicirati s izvornim govornicima i iskusiti kulturu jezika koji uče.

 

Pripreme za državnu maturu

Pripreme za državnu maturu osigurat će vam čvrstu podlogu za uspjeh na ispitima i upis željenog fakulteta. Naš program obuhvaća intenzivne pripreme iz ključnih predmeta poput hrvatskog jezika, matematike te stranih jezika. Iskusni profesori koriste ciljane metode poučavanja kako bi polaznike što bolje pripremili za razne tipove zadataka na maturi. Matematika A razina 250 eura (1.883,63 kn) (60 sati), Hrvatski jezik, engleski jezik, njemački jezik, ostali predmeti A i B razina 200 eura (1.506,90 kn) (45 sati).

Informirajte se o našim pripremama za državnu maturu i osigurajte sebi najbolje uvjete za polaganje ovih važnih ispita!

 

VAUČERI ZA BESPLATNO OBRAZOVANJE!!!

Programi obrazovanja putem vaučera redovito se nadograđuju novom i suvremenom ponudom programa, a trenutno dostupni su: asistent/ asistentica za upravljanje projektima, ekološka proizvodnja ljekovitog bilja, ekološka proizvodnja povrća, ekološka proizvodnja voća, internetski marketing i brendiranje, klasične i korektivne tehnike šminkanje, klijentski operacijski sustavi, knjigovođa/ knjigovotkinja, mobilno programiranje, montiranje dizalica topline, montiranje fotonaponskih sustava, napredna primjena CAD-a u geodeziji, objektno orijentirano programiranje, osnove izrade web stranica, osnovno računalno modeliranje obuće i modnih dodataka, posluživanje numerički upravljanih alatnih strojeva – glodalice, posluživanje numerički upravljanih alatnih strojeva – tokarilice, programiranje u programskom jeziku Python, rukovanje viličarom u skladišnom prostoru, sigurnost informacijskih sustava, upravljanje IoT sustavima, web programiranje, zavarivanje čelika kutnim spojem MAG (135) postupkom, zavarivanje čelika kutnim spojem TIG (141) postupkom, zavarivanje čelika sučeljenim spojem MAG (135) postupkom, zavarivanje čelika sučeljenim spojem TIG (141) postupkom.

Novi programi uskoro u ponudi:

Priprema jednostavnih slatkih jela

Zavarivanje nehrđajućih čelika kutnim spojem TIG (141)

Zavarivanje nehrđajućih čelika sučeljenim spojem TIG (141) postupkom

Ručne masažne tehnike

Rukovatelj viličarom u logistici i prometu

 

POU Čakovec pruža pomoć i podršku kod upisa u sustav vaučera za programe koji se izvode na učilištu.

Za prijave na radionice, tečajeve, programe obrazovanja ili dodatne informacije kontaktirajte nas na info@pou-cakovec.hr ili na 040/ 395-236.

Close Menu
Kontaktirajte nas