Skip to main content
search

Čakovečka secesijska ljepotica, zgrada u kojoj danas djeluje Pučko otvoreno učilište Čakovec, uskoro će s istočne i južne strane dobiti novo lice. Naime, nakon prošlogodišnje obnove sjevernog, ulaznog pročelja, obnova se nastavlja i na ostatku građevine.

Radovi su u punom tijeku, a gradilište su obišli gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, pročelnica Konzervatorskog ureda u Varaždinu Ministarstva kulture i medija Vesna Pascuttini-Juraga, nadzorni arhitekt Tibor Horvat te predstavnik „Čakovecstan“ d.o.o., Stjepan Hlišć, iz poduzeća koje je izvoditelj radova.

Pročelje ove zgrade, izgrađene početkom 20. stoljeća, počelo se obnavljati prije dvije godine, kada su sredstvima Grada Čakovca, Ministarstva kulture i medija te Pučkog otvorenog učilišta Čakovec uređeni ulaz i restauratorski najzahtjevnija strana. Na njoj su u dvije godine, uz vanjski dio fasade i ograde, restaurirane štukature i kapiteli pilastra.

Zahvaljujući financijskoj sinergiji POU-a, Grada i Ministarstva, ove godine radovi se nastavljaju, a u obnovu se ulaže 50.000,00 eura iz Gradskog proračuna, dodatnih 2.500,00 eura sredstava Pučkog otvorenog učilišta Čakovec te 6.636,14 eura iz Ministarstva kulture i medija.

Ove i prošle godine ukupno je u ovu obnovu uloženo 175.339,62 eura, a nakon što bude završena, još jedna povijesna zgrada u čakovečkoj jezgri zasjat će starim sjajem. Završetak treće faze radova planiran je za sredinu rujna ove godine, a nastavak radova planira se sljedeće godine prema financijskim mogućnostima.

Close Menu
Kontaktirajte nas